2020/10/02 2:24:10 PM

Birçoğumuz evimizde kendi belirlediğimiz bir düzende çalışmak için can atıyor, bunu nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz. Kendimize özel bir çalışma planı kurmak ve yalnızca kendi seçtiğimiz işlerde çalışmak bir hayal gibi görünse de bunu başarmak aslında pek de zor değil. COVID-19 ile birlikte birçok marka dijital dünyada baskın olarak öne çıkma yarışına girdi, dolayısıyla online çalışma fırsatları […]

2020/03/31 12:15:46 PM

2020 Yılı İtibarıyla Türkiye’deki Çevrimdışı ve Çevrimiçi Alışveriş Trendleri Türkiye’nin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda gerek çevrimiçi gerek çevrimdışı alışveriş trendlerini değerlendirmek zor olabilir. Enflasyon, azalan satın alma gücü, para birimi değerindeki ani düşüş gibi unsurlar alışveriş trendlerinde büyük değişikliklere sebep oldu. Hızla artan döviz kuru göz önüne alındığında, fiyat artışı nedeniyle insanlar Zara ya […]

2019/09/05 11:59:16 AM

Bir pazarlama tekniği olan yaratıcı çeviri, bir metni, yazıyı kısaca hedef kitleyle iletişimi sağlayan aracı birebir çeviri yapmak yerine, o kitlenin kültürünü de göz önünde bulundurarak sağlanan çeviridir. Transkreasyon adı da verilen yaratıcı çeviri hizmeti, firmalar için pazarlamada önemli rol oynamaktadır.

2017/03/07 10:07:48 AM

YouTube, internet çağında büyüyen yeni neslin yeteneklerini sergilemek istediklerinde onlara imkan sağlayan büyük bir evren. Arap dünyasında insanların çoğunlukla zamanlarını evde geçirmeleri, YouTube’un popülerliğinde büyük etki sağladığını tahmin etmek zor değil. MENA Bölgesi’nde YouTube dijital pazarlama sektörü için de önemli bir mecra. Çoğunlukla mobil araçlar üzerinden izlenen kanalların milyonlarca takipçiye sahip olması, YouTube’un bizlere Arapça konuşulan ülkelerde yaşayan insanların ilgi alanları ve kültürleri hakkında bilgi vermesine olanak tanıyor.

2017/02/20 11:30:26 AM

Elektronik sistemler aracılığı ile satış ve pazarlama, gerçek ya da sanal ürün alım satım işlemleri gibi hizmetlerin internet ortamında tüketiciye sunulması işlemi elektronik ticaret (e-ticaret) olarak adlandırılmaktadır. İnternet kullanımının yüksek hızda artışı, tüketiciyi yormadan hızlı hizmet alım imkanı gibi birçok faktör e-ticaret kullanımının artışında önemli rol oynamaktadır.

2016/08/25 1:34:03 PM

Dünya genelinde en yaygın konuşulan dillerden biri olan Arapça, Sami dil koluna mensuptur. Alışılagelmiş yazım tarzının aksine Arapça dili, sağdan sola yazılmaktadır. En çok Arap ülkelerinde konuşulan Arapça, Birleşmiş Milletlerce kabul gören 6 resmi dilden biridir. Resmi dili Arapça olan ülkeler ile bu ülkelerin dışında ana dili Arapa olmamasına rağmen birçok Arapça konuşan devletler ve milletler de bulunuyor.