Bir Dil Öğrenme Yöntemi Olarak Maruz Kalma

Rana MaaloufRana Maalouf

Dil öğrenme adına en etkili yöntem o dile mümkün olduğunca fazla maruz kalmaktır. Bir çocuk konuşmaya başlarken önce duyduklarını anlamlandırmaya, sonra ise taklit etmeye başlar. En son aşama olarak birikimlerini kullanarak kendini ifade etmeyi öğrenir. Yani çocuk duyduğu dile maruz kalarak öğrenmeye başlamıştır.

Dil edinimi için maruz kalma yönteminin yadsınamaz bir önemi vardır. Çoğu insan, öğrenmek istediği yabancı dili konuşan insanlarla aynı coğrafyada yaşama deneyimi elde edemeyebilir, bu sebeple bu yazımızda size maruz kalma yöntemi dahilinde, oturduğunuz yerden yapabileceğiniz 5 kolay dil öğrenme yöntemi sunuyoruz.

  1. Altyazılı Film İzleyerek Dil Öğrenme

Dil öğrenme teknikleri düşünürken birçok kişinin aklına gelen seçenek yabancı dilde altyazılı film veya dizi izlemektir. Bu yöntem aynı zamanda harika bir maruz kalma tekniğidir. Önce kendi dilinizde altyazılı izleyebilir, geliştikçe filmi çekildiği dilde altyazılı (örneğin İngilizce altyazılı) izlemeye başlayarak telaffuz ve kelime bilginizi geliştirebilirsiniz. Bu teknik en kolay İngilizce öğrenme araçlarından biridir.

  1. Telefonunuzun Dilini Öğrenmek İstediğiniz Dile Ayarlayın

Yabancı dil öğrenme teknikleri arasında ikinci adım, artık gün içinde sık sık kullandığımız telefonlarımızda ufak bir ayar yapmamızı gerektiriyor. Yeni kelime öğrenmek kolay olsa da bu kelimeler aynı kolaylıkla aklımızdan uçup gidebiliyor. Öğrendiklerimizin aklımızda kalması için günlük hayatımızda yazılı ve sözlü olarak maruz kalmamız gerekir. Sadece telefonunuzu değil, sosyal medya uygulamalarınızı da öğrendiğiniz dile göre ayarlamak büyük bir destek sağlar.

  1. YouTube Videoları ile Dil Öğrenme Yöntemi

YouTube’da yabancı dil öğrenme metotları üzerine sayısız video bulabilirsiniz. Ancak bu videolar bazı insanlara sıkıcı geldiği için izlemekten kaçınanlar olabilir. Eğer bu tarz videolardan sıkılan biriyseniz öğrenmek istediğiniz dilde konuşan youtube kanallarını takip edip gündelik hayatta dilin kullanımını öğrenebilişiniz. Örneğin Arapça öğrenmek için Arap YouTube kanallarını alt yazılı izlemek sizler için daha etkili olacaktır.

  1. Yaşadığınız Yerde Öğrendiğiniz Dili Konuşan İnsanlarla Tanışın

Yabancı dil öğrenmenin en iyi yolu, o dili konuşan arkadaşlar edinmektir. Şehrinizde var olan konuşma kulüplerine, üniversitelerin uluslararası toplantılarına veya yabancılar için etkinlikler düzenleyen Facebook gruplarına katılarak bir yandan sosyalleşirken diğer yandan da yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Böyle bir ortamda bulunmak ve yabancı arkadaşlar edinmek en etkili dil öğrenme yöntemidir, utangaç olmayın. Buna ek olarak bazı dil öğrenme siteleri, platformları üzerinden dil öğrenen kişileri eşleştirerek online bir dil öğrenme sürecine yardımcı olabiliyor. Eğer yaşadığınız yerde hedef dilinizi konuşan biri yoksa online alternatifler denemek yararınıza olabilir.

  1. Öğrendiğiniz Yabancı Dilde Şarkılar Dinleyin

Yabancı dil öğrenmenin en kolay yolu olmasa da muhtemelen en zahmetsiz ve keyifli maruz kalma yöntemi şarkı dinlemektir. Bir iş yaparken, yolda yürürken, otobüs beklerken sürekli yabancı dilde şarkılar dinlemek zamanınızdan almadan ve fark etmeden birçok kelime ve dil bilgisi öğrenmenize katkıda bulunur. Dilerseniz dil tercüme hizmetinden yararlanarak sevdiğiniz şarkıyı kendi dilinizdeki çevirisine bakabilir ve kıyaslayarak hem eğlenceli hem de öğretici bir süreç oluşturabilirsiniz.

Profesyonel Tercüme Hizmetleri

Belgelerinizin 60’tan fazla dilde profesyonel bir tercüman tarafından 24 saat teslimatla tercüme edilmesini ve onaylanmasını sağlayın.

Hemen Teklif Alın
21 Haz, 2023 tarihinde güncellenmiştir.

İlgili Yazılar

İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yerelleştirme hizmeti, bir firmanın yeni pazar arayışı sürecinde hedef kitlesi ile iletişim kurmasında en etkili yöntemlerden biridir. Gün geçtikçe sınırları büyüyen pazarlama dünyasında yerelleştirmenin önemi oldukça büyüktür. Yerelleştirme ile birlikte verdiğiniz hizmetin hedef kitlenizce daha doğru anlaşılmasını sağlayarak aldığınız geri dönüş oranlarını daha da arttırabilirsiniz.

Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?
Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?

Bu haftaki blog konumuz çevirisi en kazançlı diller… Profesyonel bir çevirmen olmak isteyenler için yılların tecrübesi ile en kaliteli çeviri hizmetleri sunan Protranslate ekibi sizler için yazdı…

Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi
Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi

Yemek kitapları ve tarifleri çevirisi en sevilen lezzetlerin farklı ülkelerde farklı kültürlere sahip olan insanlar için oldukça yararlı olacak bir hizmettir. Gastronomi alanında uzman çevirmenler ile yapılacak bu işlem sırasında karşınıza çıkabilecek ufak sorunlara çözümler ürettik…