Kaliteli İçerik Oluşturma Rehberi

Rana MaaloufRana Maalouf

Her alanda hizmetin internet üzerine taşındığı günümüzde, içerik oluşturma tüm işletmeler için son derece önemli bir role sahip olmaya başladı. İçeriğiniz, markanızın hedef kitleniz ile iletişim kurma şeklidir. Yaratacağınız ilk izlenimi oluşturmada en büyük etken olan kaliteli içerik, eski kullanıcılarınızı ve müşterilerinizi korumanıza yardımcı olurken aynı zamanda yenilerini kazanmanızı da sağlar. Peki kaliteli içerik nasıl oluşturulur? Sosyal medya için nasıl kaliteli içeriğin nitelikleri nelerdir? Protranslate ekibi olarak size bu konularda rehberlik etmek üzere bu yazıyı hazırladık. Sunacağımız araçlar ve yapacağınız küçük dokunuşlarla, büyük değişimler elde edebilirsiniz.

Bu konuda ilk atılması gereken adım SEO uzmanlığı üzerine olmalıdır. Artık hepimiz SEO’nun ne olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. SEO olmazsa web siteniz yüzlerce arama sonucu arasında kaybolur ve sonucunda ise size kimse ulaşamaz. Aslında bakılırsa sadece bununla sınırlı kalmıyor. Artık web sitenizin ilk sayfada yer alması bile insanlara ulaşmak için yeterli gelmiyor. Sıralamanızı korumak için içeriklerinizin güncel, heyecan verici ve yaratıcı olması gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de SEO analizi önceliklerinizden biri olmalıdır

SEO İçerik Stratejisi Oluşturma:

SEO kriterlerine uygun içerik oluşturmanıza yardımcı olacak birkaç taktik şu şekilde sıralanabilir:

1. Hedef kitle her şeyden önce gelir.

Birçok şirket düzenli olarak içerik üretir. Belli bir programa bağlı kalarak LinkedIn, Instagram gibi sosyal medya platformlarında ya da özgün blog sitelerinde paylaşımda bulunurlar. Ancak ne yazık ki bu işi doğru yapan şirket sayısı oldukça azdır. Burada önemli olan, sadece kendi iş alanınız hakkında içerik üretmek değil, belli bir hedef kitleye göre hazırlanmış içerikler üretmektir. Bu nedenle önce hedef kitlenizi belirleyin, sonra da onlar için yazmaya başlayın. Sorularını cevaplayın, ihtiyaçlarını öngörün ve ürün ya da hizmetleriniz hakkında olmasa bile, onları bilgilendirin. Hedef kitlenizin ilgisini çekecek, onların kendilerinden bir şeyler bulabilecekleri içeriklere odaklanın. Üzerinde yazdığınız konuda uzman olduğunuzu gösterin ve bilgi paylaşımı yapın. Böylece rakiplerinizin arasından hızla parlayarak öne çıkabilirsiniz.

2. Anahtar kelimeleri doğru kullanarak onlardan faydalanın.

Anahtar kelimeler içerik üretiminde çok değerli unsurlardır. Markalar genelde mümkün olduğunca fazla anahtar kelime kullanıp içeriklerini boğarlar. Fakat bu durum metinlerin akışını bozmakla birlikte göze batacağından yanlış bir yaklaşımdır. Okuyucular bunu fark edecek ve size olan ilgilerini kaybedecektir. Ayrıca, bazı arama motorları, çok fazla anahtar kelime kullanıldığını tespit ettiğinde birtakım yaptırım uygulayabilir. Bu nedenle anahtar kelimeleri bilinçli ve tutumlu bir şekilde kullanmanız daha yararlı olacaktır. Oluşturduğunuz içeriğin akışına odaklanarak, anahtar kelimelerin doğal bir şekilde nerelere uygun olduğunu belirleyin.

LinkedIn için İçerik Üretimi ve Stratejileri:

Biraz da işletmeler için oldukça önem taşıyan bir bir sosyal medya aracı olan LinkedIn’den bahsedelim. Etkili LinkedIn içeriği oluşturmak için takip edilebilecek çeşitli adımlar mevcuttur. Burada birtakım yararlı ipucu paylaşacağız.

1. Etkili bir SEO stratejisi üretiminde olduğu gibi, burada da hedef kitle her şeyden önce gelir.

Fakat LinkedIn’deki kitle biraz farklıdır.

Bu kitlenin içine:

  1. Genel profesyoneller
  2. Sizinle aynı sektör veya pozisyondaki profesyoneller
  3. Potansiyel müşteriler dahildir.

Genel kitle içinde farklı toplulukları ayırarak içeriklerin mesajları da ona uygun bir şekilde değiştirilmelidir. Meslektaşlarınıza yönelik içeriklerde sektöre ait jargonlar kullanabilir, potansiyel müşterilerinize yönelik içeriklerde ise ürün ve hizmetlerinize ağırlık verebilirsiniz. Kimler için yazdığınızı iyi bilmeniz oldukça önemlidir.

2. Güven yaratın, şirketinizi bir birey olarak tanıtın.

İnternette büyük bir bilgi fazlalığı mevcut, dolayısıyla sürekli kendini tekrar eden içeriklerle karşılaşmak şaşırtıcı değil. Okuyucularınıza bir birey olarak seslenin. Hikayelerinizi, ilginç bilgi ve deneyimlerinizi paylaşın, başarısız olduğunuz alanlardan ve en büyük başarılarınızdan bahsedin. Kendinizi hem bir marka hem de bir insan olarak ortaya koyun. Kendinizi okuyucularınıza açın ve güven ortamı sağlayın. Bu şekilde sağlıklı bir takipçi kitlesi yaratabilir ve okuyucularınızla bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

Peki kaliteli içerik üretmek için nelerden yararlanabiliriz?

Bazı stratejilere değindiğimize göre, şimdi de içeriği nasıl üreteceğinize bir bakalım. Bu konuda dijital çağda yaşıyor olmak büyük bir şans sağlıyor. Süreci kolaylaştıracak birçok içerik üretimi ve yönetimi üzerine araçlar ve masaüstü yayıncılık araçlarına ulaşmak artık fazlasıyla kolay.

  1. Google Alerts
    Bu araç sayesinde sektörünüzle veya pazarlama stratejinizle ilgili belirli konular seçebilir ve seçtiğiniz konularla ilgili haberlere ulaşabilir, içerik fikirleri için bildirim ve e-postalar alabilirsiniz. Böylece yeni trendler ve güncel konular hakkında bilgi sahibi olabilir, içeriklerinizi güncel tutabilirsiniz.
  2. Google Trends
    Bu araç size farklı bölgeler, zaman dilimleri, coğrafi konumlar ve dillerde en popüler olan arama terimlerini gösterir. Bu bilgi sayesinde anahtar kelime kullanım stratejinizi geliştirebilirsiniz.
  3. Piktochart
    Bu üretim aracını kullanarak infografikler ve görseller oluşturabilirsiniz. Binlerce özelleştirilmiş şablon ile seçenek yelpazesi son derece geniştir. Ayrıca tasarım konusunda fazla deneyiminiz yoksa kullanıma hazır olan şablonlardan faydalanabilirsiniz.

Sonuç:

Tüm araçların ve stratejilerin kolayca ulaşılabilir olması sayesinde içerik üretim sürecinde endişelenmeden istikrarlı bir şekilde yaratıcı metinler ortaya koyabilirsiniz! Ancak kendinizi henüz hazır hissetmiyorsanız, hiç sorun değil. Protranslate gibi bütün bu işleri sizin için üstlenecek, hem sosyal medya hem de diğer platformlar için içerik üretmenize yardımcı olacak bir içerik üretim şirketinden destek alabilirsiniz.

Profesyonel Tercüme Hizmetleri

Belgelerinizin 60’tan fazla dilde profesyonel bir tercüman tarafından 24 saat teslimatla tercüme edilmesini ve onaylanmasını sağlayın.

Hemen Teklif Alın
3 Oca, 2024 tarihinde güncellenmiştir.

İlgili Yazılar

İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yerelleştirme hizmeti, bir firmanın yeni pazar arayışı sürecinde hedef kitlesi ile iletişim kurmasında en etkili yöntemlerden biridir. Gün geçtikçe sınırları büyüyen pazarlama dünyasında yerelleştirmenin önemi oldukça büyüktür. Yerelleştirme ile birlikte verdiğiniz hizmetin hedef kitlenizce daha doğru anlaşılmasını sağlayarak aldığınız geri dönüş oranlarını daha da arttırabilirsiniz.

Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?
Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?

Bu haftaki blog konumuz çevirisi en kazançlı diller… Profesyonel bir çevirmen olmak isteyenler için yılların tecrübesi ile en kaliteli çeviri hizmetleri sunan Protranslate ekibi sizler için yazdı…

Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi
Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi

Yemek kitapları ve tarifleri çevirisi en sevilen lezzetlerin farklı ülkelerde farklı kültürlere sahip olan insanlar için oldukça yararlı olacak bir hizmettir. Gastronomi alanında uzman çevirmenler ile yapılacak bu işlem sırasında karşınıza çıkabilecek ufak sorunlara çözümler ürettik…