Dünyadaki Start-up Çeviri Şirketleri

Rana MaaloufRana Maalouf

Çeviri, bir iş kolu olarak hızla büyümeye devam ediyor. Yapay zeka gibi teknolojik gelişmelerle birlikte, yerelleştirme, web sitesi çevirisi, medikal çeviri ve benzer birçok hizmet anında erişilebilir hale geliyor. Bu gelişmelerle birlikte, insan çevirmenlerin yerini teknoloji almaya başlıyor. Bu etkenler, doğru planlanmış bir çeviri şirketi kurmayı önemli bir hedef haline getiriyor. Bu konuda Protranslate’in önem verdiği özel bir unsur var. Profesyonel çeviri platformu Protranslate, bir yandan hizmetlerini geleceğe taşıyan teknoloji ve gelişmelere değer verirken, bir diğer yandan insan çevirmenlerin gücünü ve bilgisayarların fark edemeyeceği nüansları algılama yeteneklerini desteklemeye devam ediyor. Protranslate’i sektörde yapan özelliği ise bu konseptleri bir arada tutabilmesi. Bu noktada Waygo, Dakwak, VerbalizIt, Gengo ve elbette Protranslate gibi start-up’ların başarılı olduğu bir nokta daha var: start-up olarak çeviri şirketi yönetimi. Bu markalar hem teknoloji hem de sundukları hizmetlerle öne çıkıyorlar.

 

Peki bu start-up çeviri şirketlerinin başarısının ardında ne yatıyor? En iyi çeviri ajansı iş modeli hangisidir?

Protranslate bu sorunun cevabını yıkıcı iş modeli ile veriyor. Bu iş modeli, çevirisi en zor olan dillerde hizmet sunabilmenin yanı sıra nöral makine çevirisi ve SEO uyumlu çeviri hizmetleri sağlayabilmek anlamına geliyor. Bu hizmetlere odaklanırken insan çevirmenlerin gücü hiçbir zaman unutulmuyor. Buna ek olarak, gerçek anlamda yıkıcı bir yenilik yaratabilmek için Protranslate çeviri hizmetleri iş modelini de son derece verimli kullanıyor. Yani hem çevirideki önemli temel unsurları koruyor, hem de kullanıcıların birkaç tık ile ihtiyaçları olan herhangi bir hizmete ulaşabilmelerini sağlıyor. İsmini, makine çevirisi ve insan çevirisini dengeli bir birliktelik içinde sunan çeviri start-up’ı olarak zirveye taşıyan Protranslate, her iki dünyanın avantajlarını, iş dünyası profesyonellerinden öğrencilere kadar herkese 7/24 sunmaya devam ediyor.

Protranslate’in Sunduğu Hizmetlerden Bazıları:

Protranslate ilk kurulduğunda, nasıl iyi bir çeviri şirketi olarak ilerleneceği araştırılıp, farklı çeviri iş modelleri incelenip yorumlanırken, oldukça önemli bir konsept ortaya çıktı. Protranslate için teknoloji, sunulan hizmetler arasında ön plandaydı ve buna ek olarak çevirmenlerin düzeltme, inceleme ve çeviri yaptığı ikinci bir katman olmalıydı. Gerçekten kaliteli bir makine çevirisi hizmeti vermek ve çeviri start-up pazarında rakipleri arasında fark yaratabilecek şekilde öncü teknolojik dil hizmetleri sunmak ancak bu şekilde mümkün görünüyordu.

Bu doğrultuda makine çevirisinin yanı sıra tüm türlerinin de (istatistik, uyarlamalı ve nöral makine çevirisi) müşterilere sunulması gerekiyordu. Bununla birlikte, Bilgisayar Destekli Çeviri (CAT) araçlarının kullanılması ve Uygulama Programlama Arayüzü’nün (API) de entegre edilmesini de gerekmekteydi. Bu unsurları bir araya getiren Protranslate, işletme ya da çeviri ihtiyaçlarının tamamını karşılıyor ve müşterinin ihtiyaçları, istekleri ve bütçeleri doğrultusunda en uygun hizmeti sunabiliyor. Bünyesinde her sektör ve dikeye ait Çeviri Bellekleri (TM) ve 70’ten fazla dilde yetkin bir çevrimiçi uzman çevirmen ağı bulunuyor. Tüm bu avantajlar kullanıcı dostu bir platformda bir araya geliyor. Teknoloji, çeviri ve dünyanın her yerinden yetenekli çevirmenler tek bir noktada buluşuyor. Böylece içinde bulunduğu sektörde devrim yaratan Protranslate rakiplerinin karşısında çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Profesyonel Tercüme Hizmetleri

Belgelerinizin 60’tan fazla dilde profesyonel bir tercüman tarafından 24 saat teslimatla tercüme edilmesini ve onaylanmasını sağlayın.

Hemen Teklif Alın
20 Oca, 2024 tarihinde güncellenmiştir.

İlgili Yazılar

İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yerelleştirme hizmeti, bir firmanın yeni pazar arayışı sürecinde hedef kitlesi ile iletişim kurmasında en etkili yöntemlerden biridir. Gün geçtikçe sınırları büyüyen pazarlama dünyasında yerelleştirmenin önemi oldukça büyüktür. Yerelleştirme ile birlikte verdiğiniz hizmetin hedef kitlenizce daha doğru anlaşılmasını sağlayarak aldığınız geri dönüş oranlarını daha da arttırabilirsiniz.

Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?
Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?

Bu haftaki blog konumuz çevirisi en kazançlı diller… Profesyonel bir çevirmen olmak isteyenler için yılların tecrübesi ile en kaliteli çeviri hizmetleri sunan Protranslate ekibi sizler için yazdı…

Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi
Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi

Yemek kitapları ve tarifleri çevirisi en sevilen lezzetlerin farklı ülkelerde farklı kültürlere sahip olan insanlar için oldukça yararlı olacak bir hizmettir. Gastronomi alanında uzman çevirmenler ile yapılacak bu işlem sırasında karşınıza çıkabilecek ufak sorunlara çözümler ürettik…