En Popüler 5 Arap Youtube Kanalı

Rana MaaloufRana Maalouf

Youtube yeteneklerini göstermek isteyenler için büyük olanaklar sağlayan bir platform. İnsanların ağırlıklı olarak evde zaman geçirdiği Arap dünyasında ise Youtube’un popülerliği hiç şaşırtıcı değil. Youtube, birçok Arap izleyicisi ile dijital pazarlamacılar için MENA Bölgesi’nde en önemli mecralardan bir tanesi. MENA bölgesinde ağırlıklı olarak mobil araçlardan izlenen bu kanallar, milyonlarca takipçiye sahip. Eğlendirmenin yanı sıra Arapça konuşulan bölgelerdeki ilgi alanları ve kültürel özellikler hakkında da izleyicilere bilgi sağlıyor. Arap dünyası hakkında daha fazla iç görüye sahip olmanız için bu yazımızda tanıtacağımız konu en popüler 5 Arap Youtube kanalı.

En sevilen kanalları listelemeden önce Youtube’un MENA bölgesinde popülaritesini anlamak için birkaç ön bilgi verelim:

  • Dünyada internet kullanıcısı başına en çok video izleyen ülke Suudi Arabistan. İzlenen Arap videoları sayısı yıldan yıla ikiye katlanıyor.
  • İnternet kullanıcılarının %80’inden fazlası Youtube kullanıcısı.
  • Youtube en çok vakit geçirilen görsel medya sitesi.
  • Ortalama bir kullanıcı, günde 2 video izliyor.
  • Mobil cihazlardan erişim masaüstü cihazların yaklaşık 2.5 katı kadar.
  • Kullanıcıların %34’ü her gün Youtube’da video izliyor.

En Popüler 5 Arap Youtube Kanalı:

FouseyTube

1-FouseyTube

Kaynak: Variety

FouseyTube olarak bilinen Yousef Erakat Amerika’da yaşayan Filistin kökenli bir Youtuber. Yaklaşık 10 milyon takipçisi olan Yousef’un videoları çoğunlukla Orta Doğu kültürü hakkında olan önyargılardan, Arap kültüründen, atletizm ve spordan bahsediyor. FouseyTube 10 milyon takipçisi ile en popüler 5 Arap Youtube kanalı listemizin birinci sırasında.

MBC

2-MBC Group

Kaynak: YouTube

MBC Group 4.2 milyonun üzerinde takipçiye sahip olan diziler ve şovları ile popüler bir YouTube kanalı. Yaygınlığı gittikçe artan bu kanal, özellikle de Arapça konuşan kadınlar arasında popüler.

3-Noor Stars

Kaynak: YouTube

Noor Stars, Arapça konuşan kesim içinde en çok takipçisi bulunan kadın Youtuber. 3 milyonu geçen takipçi sayısına sahip olan Noor’un videoları çoğunlukla makyaj, moda ve güzellik hakkında.

 

4- Arab Idol

Kaynak: Hollywood Reporter

Genç Arap kesim arasında popüler olan Arab Idol kanalı 2.8 milyon takipçiye sahip ve Arap müziği sevenleri bir araya getiriyor.

Arab Idol

5-Melody TV

Kaynak: YouTube

Genellikle Arapça konuşan izleyicilere hitap eden Melody TV, Arap müziği ve kliplerini gösteriyor. Bu kanal gün geçtikçe büyüyerek yaklaşık 1.1 milyon takipçiyi ekrana kilitliyor.

Profesyonel Tercüme Hizmetleri

Belgelerinizin 60’tan fazla dilde profesyonel bir tercüman tarafından 24 saat teslimatla tercüme edilmesini ve onaylanmasını sağlayın.

Hemen Teklif Alın
7 Mar, 2023 tarihinde güncellenmiştir.

İlgili Yazılar

İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
İşinizi Yerelleştirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yerelleştirme hizmeti, bir firmanın yeni pazar arayışı sürecinde hedef kitlesi ile iletişim kurmasında en etkili yöntemlerden biridir. Gün geçtikçe sınırları büyüyen pazarlama dünyasında yerelleştirmenin önemi oldukça büyüktür. Yerelleştirme ile birlikte verdiğiniz hizmetin hedef kitlenizce daha doğru anlaşılmasını sağlayarak aldığınız geri dönüş oranlarını daha da arttırabilirsiniz.

Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?
Çevirisi En Kazançlı Diller Hangileridir?

Bu haftaki blog konumuz çevirisi en kazançlı diller… Profesyonel bir çevirmen olmak isteyenler için yılların tecrübesi ile en kaliteli çeviri hizmetleri sunan Protranslate ekibi sizler için yazdı…

Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi
Yemek Kitapları ve Tarifleri Çevirisi

Yemek kitapları ve tarifleri çevirisi en sevilen lezzetlerin farklı ülkelerde farklı kültürlere sahip olan insanlar için oldukça yararlı olacak bir hizmettir. Gastronomi alanında uzman çevirmenler ile yapılacak bu işlem sırasında karşınıza çıkabilecek ufak sorunlara çözümler ürettik…